Taas treenataan!

Pidettiin vielä viime viikolla töppöstä jalassa varmuuden vuoksi, vaikka annettiin jo Humun rallatella irti ihan normaalisti. Nyt jätin jo töppösenkin pois, joten toivotaan, että antura kestää hyvin.

Viime viikolla palailtiin myös pikkuhiljaa treenien pariin. Maanantaina käytiin agilityssä sukka jalassa tekemässä rauhakseltaan lähinnä keppitreeniä. Humu joutui tekemään töitä hillitäkseen itsensä, mutta piti kyllä hyvin itsensä koossa vaikka pinnan alla kupli selvästi hepuli. Tehtiin keppejä 6+6 pätkissä ja sujui ihan kivasti, muutaman kerran keskittyminen herpaantui ja piti ottaa uusiksi. Pystyin jo jäämään vähän taaemmas tai lisäämään vähän vauhtia ja jättämään käsiavun kokonaan pois - Humu teki jo varsin itsenäisesti.

Perjantaina tokoiltiin töppösen kanssa (edellinen tokoilu oli sitä edellisellä viikolla Essin kanssa, silloin tehtiin kehääntuloja ja vähän seuraamista, mutta enimmäkseen rauhoituttiin...). Aiheena oli nouto. Humun kanssa tehtiin kapulannostoja (ohjatun kapulalla hyvä), kapulanpitoa (mun täytyy opetalla antamaan kapula alakautta ja oikeaan kohtaan Humun suuhun), vauhtinoutoa (ei irrota kapulasta... pitää tehdä jollain superlelulla, esim. jalkapallolla) ja seuraamista kapula suussa (hyvä). Kerran Humu kävi itsenäisesti hakemassa peruskapulan, ja nosti sen laipasta. Täytyy treenata nostoja sillä. Kotona oltiinkin pari nostoa tehty ennen treenejä, ja ne oli taas mennyt hyvin... mutta lisää vaan vahvistamista keskikohtaan tarttumiseen.

Lisäksi puhuttiin tunnarista, sen opetus vaan aina jää. Sain taas vähän uutta intoa, vielä juuri ja juuri ehtisi toteuttaa ennen lumia ehdotetun metsätreenin. Toisaalta olisi paljon muutakin mitä voisi tehdä, joten ehkäpä se tunnari saa jäädä edelleen...

Eilen taas käytiin Visiolla agilityssä, tällä kertaa jätin jo sukankin pois. Tehtiinkin aika paljon tällä kertaa ja Humu oli aivan innoissaan kun pääsi "pitkästä aikaa" tekemään kunnolla. Aluksi aloitettiin vaalealla merkityillä (ensin palkkasin pätkissä, sitten tehtiin kaikki putkeen) ja muutamia esteitä muuttelemalla / poistamalla pois tieltä varioitiin mukaan myös punaisella ja vihreällä merkityt tehtävät. Mittakaava on taas miten sattuu, oikeasti vikoilta hypyiltä tullessa ei törmännyt putkeen...

Täyspitkät kepit meni ihan yllättävän hyvin! Humu kaipasi sanallista kannustusta keppien läpi, mutta ei käsiapua (paitsi toki aloituksessa piti huolellisesti ja rauhallisesti ohjata oikeaan väliin), eikä se juurikaan jäänyt pyytämään lisävihjeitä tai apuja vaan paahtoi eteenpäin pujotteluun keskittyen. Ainoat stiplut tuli keppien aloituksessa (Humu ei kykene vielä vauhdilla aloittamaan keppejä vaan pitää rauhoittaa tilanne selkeästi ennen keppejä), itse pujottelussa ei yhtään virhettä. Otin jo mukaan sipsuttelujuoksua vierellä ja oikeastaan kun lisäsin vauhtia niin pujottelu jopa parani. Kyllä se vielä se oikea rytmikin sieltä löytyy :)

Tehtävä oli hauskaa rallattelua esteeltä seuraavalle, sopivan helppoa ja hauskaa meille - ja Humu keskittyi ja kuunteli tosi hyvin (no alussa tuli pieni ylimääräinen hepulointi, jonka seurauksena se KUSI PUTKEEN, mitä hemm... mutta eiköhän siellä ollut jonkun edellisen merkki häiritsemässä. Ja kun meni muuten niin hyvin, myös kusemansa putken osalta, niin mitäs noista).

Pussista ulostulossa Humulla on joku ihan oma tyyli, se tuntuu välillä eksyvän sinne. Ihan kuin se yrittäisi hypätä sieltä ulos hepuliloikalla, jolloin pussi tietenkin jumittuu vähän ryttyyn ja sitten sieltä pitää jotenkin räpiköidä ulos. Mun täytyy ainakin muistaa olla hiljaa niin kauan kun koira on pussissa, koska jos sanon jotain kun Humu on vielä siellä, se ilmiselvästi koittaa päästää TÄYSII ulos tekemään seuraavaa juttua ja sitten se onkin jo kohta ihan solmussa.

Punaisella merkityillä vaihdettiin kepit pussiin, että saatiin kunnon vauhti pussijuoksuun. Ei enää jumittanut :) ...ennen kuin siirryttiin vihreällä merkittyihin, jolloin jekku olikin ohjata A:n sijasta lyhyelle kahden hypyn suoralle (etäpalkkana irtoamiseen Leijona) ja möläytin suustani jotain jo Humun ollessa pussissa. Se yritti hepuliloikata pussin läpi ja olikin sitten hetkenaikaa räpiköivä mytty kunnes löysi tiensä ulos. Samassa tehtävänvaihdossa vaihdettiin putken päätä, mutta siitä Humu ei hämääntynyt yhtään. A:n sijaan hypyille meno oli ekalla kerralla hyvin vaikeaa (olin liian hidas, enkä myöskään älynnyt heti laittaa Leijonaa loppupalkaksi), sen jälkeen sujui sekin hyvin. Kaikenkaikkiaan tosi hyvänmielen treenit!