Doboilua

Ilmeellä.
Käytiin Humpan kanssa viiden kerran Dobo-kurssilla Koirakoulu Kompassilla. Ei ollut mitään sen kummempia odotuksia kurssin suhteen, mutta ajattelin, että se voisi olla hyvää lihas- ja keskittymistreeniä Humulle. Näin lyhyen lajiesittelyn Helsinki Winnerissä ja kaveri hehkutti kuinka Doboilu voisi olla kivaa... no mikäs siinä, yllytettynä siis varaamaan kurssia.

Ensimmäinen kerta alkoi täyskaaoksella. Satuttiin ensimmäisellä kerralla paikalle huonoimpaan mahdolliseen aikaan, jolloin edellisen kurssin koirat olivat jääneet omistajiensa kanssa ahtaalle etupihalle juttelemaan ja leikkimään. Humppa "viilipytty" Hepulipylly nosti kierroksensa katosta läpi kun pujoteltiin leikkivien koirien ohi kohti koirakoulun ovea. Matka jatkui liukkailla portailla, joissa tuli koiria vastaan. Apua. Huutoa. Epätoivoa. Tästä ei voi tulla mitään hyvää.

Keskittyminen olikin ensimmäisellä kerralla.. krhm... haastavaa, mutta selvittiin. Iso-H piti pitää käskyn alla ja kiireisenä koko ajan, mutta se kykeni aika nopeasti keskittymään tekemiseen kahden muun kurssilaisen perään vouhkaamisen sijaan (siis suurimman osan ajasta). Poislähtiessäkin jouduttiin kuitenkin taas pihalla kulkemaan kahden leikkivän koiran välistä, eli päästiin aloittamaan ja lopettamaan maaniseen vouhottamiseen. Ollaan kuitenkin selvitty joka kerta vähän paremmin, ja nyt viimeisellä kerralla Humu olikin jo kohtuullisen järkevä - pihalla oli jännää, mutta vain parin koiran räyhätessä ihan vieressä meni kuppi nurin, muuten pienen porokoiran pään sisäiset herneet pysyi kasassa. Kurssihuoneessa oltiin nyt viimeisellä kerralla ihan hipihiljaa haukkumatta (jee!), ja tätä ennen ääntely olikin vähentynyt joka kerta, keskittyen lähinnä alkutahteihin luokkahuoneessa ja toisaalta myös tunnin lopetukseen, kun muut koirat lähtevät huoneesta.

Herneiden poukkoilua (ja yritystä saada etutassut ufolle)
Loppujen lopuksi kurssilla oli KIVAA! :) Humppa tykkäsi palloista ja hassuista tehtävistä ja oli kivaa rennolla meiningillä touhuilla juttuja sarjassa hauskaa ja hyödyllistä. Kurssi tuntuu tehneen Humpan keskittymiskyvylle ja vartalonhallinnalle tosi hyvää. Esimerkiksi kurren harjoittelu tuntui alkuun tosi vaikealta ihan tasamaallakin, mutta nyt kurssin aikana Humun tasapaino tuntuu kehittyneen tosi paljon. Takapään hahmottaminen on Humulle selvästi vaikeaa ja sitä pitäisi kotona nyt muistaa treenata opettamalla Humu kohdistamaan myös takatassunsa kohteille.

Molemmat tassut puolipallolla? Ei ollut tavoite, mutta hyvin kekseliästä...

No eri puolipalloilla sitten.

Nyt tää toinen on väärinpäin, kummallista.

Molemmat väärinpäin!

Kurssilla tehtiin tasapainoilua noilla edelläolevilla pienillä puolipalloilla (etutassuilla sujui, muttei takatassuilla) ja ufoilla, sekä isolla dobo-pallolla. Lisäksi omistajatkin joutui töihin erilaisissa lihaskuntoliikkeissä, jolloin koirat sai harjoitella odottelua. Töihin joutui kyllä myös kun harjoiteltiin pallon heijausta puolelta toiselle koiran seistessä, istuessa tai maatessa pallolla - 20-kiloisen koiran alla olevan jumppapallon hidas keinuttelu jaloilla tuntuu yllättävän paljon lihaksissa. Ison pallon päällä tehtiin asennonvaihtoja, ympäripyörimistä, ristikkäisten jalkojen nostoa ja nyt viimeisillä kerroilla myös kurrea.

Suosiolla huijattiin ja mentiin kuljettaen...

...etutassut menisi helposti (tosin tässä ufo on aika tyhjänä)...

...melkein...
SUCCESS! (H on ilmeestä päätellen itsekin yllättynyt)


Tällee tää on ihan helppoa!

Takapää onnistuu jos ufo on vähän lituskampi.
Asennonvaihdot pallolla oli aika helppoja, lukuunottamatta sitä, että käskystä seisominen on vähän haussa tasamaallakin.. se oli kyllä selkeästi myös liikkeistä rankin, alkoi helposti hauvan jalat tutista.


Pallolla pyöriminenkin oli varsin vaikeaa, sillä pallolla meinasi tassut liukua ja olisi pitänyt vielä pysyä seisomassakin. Mutta siinäkin onnistuttiin ainakin välillä ;)


Meidän suurin saavutus oli kuitenkin ehdottomasti kurre pallolla! Humu apinakeisari yritti kyllä alkuun ottaa käsistä tukea, joten jouduin vähän voimistelemaan palkkauksen kanssa. Mutta alkoihan se sujua!







KURRE!





No comments:

Post a Comment