Humu 1v!

Humu täytti eilen vuoden. Sitä ei kai saa enää kutsua pennuksi? Herkkä murkkuikäinen vielä loukkaantuu halventavasta lässytyksestä. Kun on jo niin aikuinen. Otettiin viime viikonloppuna joitain kuvia todistusaineistoksi vuotiaan körilään ulkoisesta habituksesta. Onpa vaan ihan mallikas poika :)

Ollaan Humun kanssa käyty nyt muutamissa agitreeneissä ja poronpoikanen on edelleen aivan täpinöissään! Onneksi ollaan saatu aloittaa ihan yksityisopetuksessa ilman koirahäiriötä, sillä hipihiljaa paikoillaan seisovat vieraat ihmisetkin täytyy aina välillä käydä hepulirundaamassa läpi... yksi kerta selvittiin jo välissä ilman hepuleita, mutta viimeksi taas treenien välissä vedettiin pari kunniakierrosta. On sillä ainakin hauskaa :D ja kaikesta hihhuloinnista huolimatta Humu keskittyy aivan täysillä silloin kun se pääsee suorittamaan esteitä. Se odottaa esimerkillisesti lähtölupaa ja muutenkin pysähtyy odottamaan tositosi hyvin esim. pöydälle. Viimeksi tehtiin ensimäistä kertaa A:ta, ja sillehän Humu kiipesi yhdellä epäselvällä käden heilautuksella ja sellaisella vauhdilla, että "asettele nameja sen edelle siihen esteelle" oli vähän haastavaa - ensimmäisellä kerralla Humu taisi syödä ensimmäisen namin hieman ennen alastulokontaktia. Mutta onneksi alastuloon oli jätetty namialusta, joten hitaan ohjaajaihmisen ei tarvinnut miettiä stoppaako koira kontaktille vai ei. Piti vaan muistaa ottaa tyhjennetty namialusta pois saatavilta, ennen kuin se muuttuu koiran mielessä kivaksi leluksi... :D mutta hienosti Hömpötin odotti kontaktilla, oikein oli varsin mallikasta!

Putkea ei olla ensimmäisen kerran jälkeen tehty, koska se ei selvästi ole Humulle sinänsä haastava este, vaan lähinnä hepuliriski (mutta mikäpä ei olisi? heh..). Sen sijaan ollaan tehty suorilla linjoilla 1-2 hyppyä siten, että niiden jälkeen viimeisenä esteenä on mukavasti koiran pysäyttävä pöytä. Hienosti on onnistunut suoran linjan ohjaaminen oikealta ja vasemmalta :D etenkin kun luvan odottaminen sujuu sen verran hyvin, että pääsee valmiiksi liikkumaan hyvään paikkaan ja sitten siellä voi vaan itse tönöttää paikoillaan ja heilutella kättä kapellimestarina... Saa nähdä kuinka hillittömäksi meno muuttuu, kun pitäisi tehdä joku kurvikin, mennä hepuliriskiesteitä tai juosta itsekin. Mutta nyt nautitaan kun ollaan vielä niin hyviä ja onnistutaan ;)

Tokokurssi on nyt ohi ja nyt odotellaan seuraavaksi alkavaa arkitokokurssia, ja sitten (toivottavasti, jos päästään ryhmään) alkaakin HSKH:n ulkokauden tokoilut. Lammaspaimennustakin kokeiltiin pari viikkoa sitten ja uudestaankin olisi tarkoitus mennä, en ole vaan saanut aikaiseksi siitä kirjoitella kun kuvien rajailu on vielä niin vaiheessa. Mutta 1-vee kuvia nyt kuitenkin:

synttärikurre


No comments:

Post a Comment