Hyppytekniikkatunnilla ja fyssarilla

Joskus silloin yli kuukausi sitten käytiin Vapun hyppytekniikkatunnilla. Oli avartavaa ja mukavaa ja kyllä vaan se teknologia kehittää koirienkin koulutusta, kun Vappu pystyi tabletilla videoimaan suorituksia ja näyttämään heti hidastuksesta mikä on hyvää ja mikä pielessä... noh, ei siitä sen enempää, lyhyet muistiinpanot:

Hyppytekniikasta:
  • Humun tekniikka on perusteiltaan ok, hieman jäykkyyttä lapojen yläpuolella/niskassa, joten kannattaa tehdä venyttelyä pää etujalkojen väliin jne. Takaa selkä joustaa hyvin, käyttää takaosan voimaa hyvin ja hyppää voimakkaasti, joissain alastuloissa saattaa vähän töpsähtää, mutta jos hyppy on ollut hyvä, silloin myös joustaa hyvin alastulossa.
  • Kokoaminen on selvästi haastavaa (mikä ei isohkolla vauhdikkaalla koiralla ole ihme), mutta kykenee siihen kunhan keskittyy; nyt tehtiin harjoituksia mediväleillä, ja niillä voi tehdä jatkossakin välillä, jotta oppii kokoamaan. Humun kokoiselle koiralle maksivälit on kuitenkin helpommat.
  • Venyttämisessä ei mitään ongelmaa
  • Korkeuden arviointia on treenattava, joten jatketaan vaihtelevankorkuisilla esteillä
Nyt kun kerrankin on edes jotain videoita, niin tässä pari tehtyä harjoitusta (tasavälit ja pitenevät):



Täältä löytyy vielä video Humun viimeisestä harjoituksesta, tässä näkyy hyvin vähän korkeamman hypyn hyppykaari.

Muuta muistettavaa:
  • Koiran katse eteen kun lähetät
  • Etupalkka tarpeeksi kauas
  • Koira tarpeeksi lähelle aloitusta (toki riippuen tehtävästä)
Sitten sulavasti aasinsillalla noista niskan jäykkyyksistä, jotka tuolla mainittiin... Humun ensimmäiseen fyssarikäyntiin. Vähän löytyi jäykkyyttä kallonpohjasta (keppien/puunrunkojen kantelu esimerkiksi syynä...), mutta fyssari ei huomannut mitään lapojen kohdalla tai taaempana niskassa tällä kertaa. Etuosa kaikenkaikkiaan vaikutti oikein hyvältä. Syvien lihasten käytössä Humulla on parantamisen varaa, joten ristikkäisten jalkojen nostoja ja tasapainoilutreenejä täytyisi muistaa tehdä. Lisäksi lonkkia venytellään vähän sisäänpäin, eli takaa löytyi vähän enemmän jumia kuin edestä, ei kuitenkaan mitään ihmeellistä. Ja lisää lihaa tarttisi koiraan... niih. No Humppa sitten lopulta saikin tahtonsa läpi kun tarpeeksi kauan nirsoili raksujen kanssa ja on nyt raakaruualla. Toivottavasti se nyt maistuisi. Toistaiseksi menekki on ollut hyvä ja koiraankin on ehkä jotain jo tarttunut.

No comments:

Post a Comment