Kesällä me sitten treenataan... eikun sehän meni jo.

Vähän kuitenkin treenattiin, vaikkei ehkä ihan niin ahkerasti kuin oli ajatuksena. Tokon osalta taputan itseäni päähän siitä hyvästä, että olen osannut pitää suurimman osan treeneistä lyhyinä ja intensiivisinä, sekä ennen kaikkea hauskoina. Ohjattujen treenien osalta on kyllä vielä opettelemista siinä, että kuuntelisi koiraansa ja malttaisi lopettaa ajoissa, eikä treenaisi aina "koko rahan edestä".

Olin aiemmin päättänyt, että erityisesti pitäisi treenata kontaktia häiriössä, pysähtymistä liikkeestä poispäin, tunnarin alkeita, seisomaannousua, noudon loppupäätä, kiertämistä ja paikkamakuuta häiriössä. Kontaktia häiriössä on treenattu hieman, mutta ei tarpeeksi järjestelmällisesti. Tässä (ja muussakin) pitäisi paremmin hyödyntää häiriötreenimahdollisuudet. Pysäyttämistä on tehty vain vähän, mutta se on hyvällä alulla. Seisomaannousua on tullut tehtyä jonkun verran ja yhtäkkiä se toimiikin jo entiseen verrattuna varsin hyvin. Noudossa ollaan päästy jo kokeilemaan ihan kokonaista liikettä! Edelleen pitää treenata osasia, mutta näköjään ne saa jo yhdistettyäkin ihan mukiinmenevästi :) Kiertämistä ei olla tehty tarpeeksi. Siihen pitäisi nyt saada varmuutta ja etäisyyttä, sillä "vauhtitemput" toimivat Humulla hyvin myös palkkana, kunhan se tajuaisi vain idean. Paikkamakuuta on treenattu hieman, mutta siinäkin pitäisi hyödyntää häiriöitä ahkerammin.

Lisäksi olen yrittänyt panostaa seuraamisen innokkuuteen. Kissanruokapurkki tuntuu toimivan palkkana ihan ok, mutta myös etäpalkkaa voisi koittaa (ihmispalkka voisi toimia tosi hyvin ja tuoda samalla sitä intoa lisää). Ylipäätään suuri loppupalkka tuntuu toimivan paremmin kuin välipalkkaus seuraamisen aikana.

Maahanmeno on hiiiidas. Johtuen ihan täysin siitä, että en osaa pitää päätäni siinä, että palkkaisin vain nopeat. Lisäksi sain yhden hassun idean, millä voisin kokeilla opettaa heittäytymistä, mutta vielä en ole päässyt testaamaan.

Agilitytreenit olivat ison osaa kesästä tauolla. Kun treenit taas alkoivat, päästiin aika nopeasti tekemään jo pieniä helppoja ratojakin. Kunhan en mokaile ja turhauta Humua, homma toimii kuin rasvattu. Eli ei vain pidä mokata! ;) Lisäksi Humulle on esitelty keinu. Pienen hepulin seurauksena Humu kävi myös suorittamassa keinun ihan itsenäisesti, täydellä vauhdilla ja hyppäämällä vauhdissa pois kunnon paukauksen saattelemana, mutta onneksi se ei jäänyt mitenkään kaivelemaan ja keinu sujuu oikein hyvin. Edelleen sen laskua hieman hidastetaan, mutta kovin kauaa tuskin kestää ihan avustamattomaan keinuun, sillä liike tai kolaus ei näytä ihan liikoja Humppaa jännittävän.

Muuten kesällä ollaan nähty koirakavereita ja reissattu hieman Suomessa, sekä ihan puhtaasti vain lomailtu ja oltu kuin ellun kanat. Ihan huippujuttu kesässä oli lisäksi lappalaiskoirien kesäleiri, jossa pääpaino oli maastolajien testailulla. Humppa oli ihan liekeissä hakumetsässä, viestissä ja myös metsäjäljellä, jota kokeiltiin muun leiriohjelman palanpainikkeena. Rallytoko ei sujunut ihan niin hyvin, mutta johtuen juuri siitä, etten tajunnut lopettaa ajoissa (treeniaika oli pitkä). On ollut tarkoitus mennä hakuilemaan, mutta ei ole vieläkään sattunut ajat yksiin. Viestiäkin olisi tarkoitus ainakin leikkimielellä harjoitella eteenpäin. Yksi metsäjälki tuli jo leirin jälkeen tehtyä, koira hoiti homman hyvin, jäljentekijällä on vielä harjoiteltavaa... ei kannata muuten tehdä jälkeä lähes pimeässä metsässä, jossa ei osaa suunnistaa. Tai saattaa tehdä 200m jäljen, jolta paluujälki tielle on 360m...

Läkäläkä riehumisen jälkeen. Kieli on kuulema sukuvika.



No comments:

Post a Comment