Tokoilua ja leirin opit kokeilussa

Viime viikolla jatkettiin treeniputkea vielä leirin ja agilitytreenien jälkeen ti ja ke kaveriporukan kesken Anna-Leenan pitämissä tokotreeneissä. Aiheena meillä oli "Humun apinaenergian suuntaaminen yhdessä tekemiseen" ;) Kaverikoirahäiriöhän on aina Humulle iso juttu ja tiistaina H olikin vähän turhan jännittynyt kunnolla leikkiäkseen ja remutakseen treenin lomassa. Söi kuitenkin, ja pystyi loppua kohden paremmin ja paremmin keskittymään.

Ohjeeksi Humun virtapiirien suuntaamiseksi tuli lisää ja taas lisää mustavalkoisuutta treeniajan ja tauon välille. Kun tehdään hommia, tehdään hommia. Kun ollaan tauolla, voi härvätä omiaan hyvän käytöksen rajoissa. Koitin ensin taukoilla niin, että koira on hihnassa ja lähellä, mutta oikeasti tauolla, enkä palkkaile, jaa huomiota ja häärää. Vaikka Humu rauhoittui näinkin katselemaan muita, niin ei se vaan tuntunut toimivan kuten tarkoitus oli. Kun olen Humun kanssa kokoajan, "nyt treenataan!" -vaiheessa ei tunnu olevan mitään siistiä koiran mielestä, ja se voisi ihan yhtä hyvin vaan jatkaa muiden katselua. Muutun kait aika itsestäänselvyydeksi. Joten koira siirtyi taukoilemaan puuhun kiinni. Ihmeen hyvin rauhoittui heti sinnekin, vaikka paikka oli vieras ja kaverit treenasi siinä nenän edessä. Kun se oli tauolla selkeästi erillään treenaavista ja minusta, olikin ihan sikakivaa, kun palkaksi hyvästä käytöksestä pääsi kentälle leikkimään ja treenaamaan, jee! Tehtiin vähän kaukoja, ohjeeksi tuli juurikin nopean maahanmenon treenaaminen (voisi testata jalan alta sukeltamista) ja takaosatreeni, johon saatiin yhdeksi vinkiksi myös painonsiirtojen harjoittelu.

Samalla kaavalla jatkettiin keskiviikkonakin, ja Humu olikin jo paljon rennompi kun tilanne oli tutumpi. Taukoilu toimi hyvin ja Humu palkkautui myös sosiaalisesti riekuttamalla vaikka oli kaikki kaverit lähellä :) Tehtiin seuraamista, eikä muuten laskenut kontakti liikkeellelähdössä! Suoraan seuruu näytti kuulema hyvältä, käännöksiä ja temponvaihteluja pitää vielä treenata ja saada niihin korkeampaa virettä lelulla ja käännösleikeillä, ettei koira jää jälkeen.

Kotitreenailussa ollaan panostettu leiriltä saatuihin "kotiläksyihin" ja etenkin nyt alkuun peruuttamiseen ja nopeaan maahanmenoon. Lisäksi ollaan tehty aikapaljon kiertämistä, joka vasemmalta sujuu jo ihan kivasti, mutta oikealta on vaikeaa. Peruuttamisessa ollaan jätetty vartaloapu pois ja Humu tarjoaa nyt ihan itse muutaman askeleen peruutusta :) välillä se kyllä tarjoaa myös istualteen taaksepäin pompahtelua, mikä on oikein hauskan näköistä, mutta jos nyt ensin opettaisi sen ihan kävelemään... tuo voisi kyllä olla seuraavana temppulistalla. Takaosa on ainakin hyvin alla... ;) Maahanmenoa ollaan tehty namin avulla pomputtamalla ja välillä kokeiltu näkyykö opit kaukoissa - etenkin seiso-maahan on parantunut jo nyt tosi paljon! Istumisestakin menee jo nopeammin, muttei vielä heittäydy. Liikkeestä en ole vielä testannut.

Tällä viikolla agitreenitkin sujui jo paremmin, vieläkin kyllä haistelua - tuntuu, että se rauhoittelee sillä (minua ja itseään?) kun kierrokset meinaa mennä yli. Hmm. Käytiin myös Ojangossa tällä viikolla, tokoagi-sekametelisoppailemassa. Kiertämistä, pussi, putki, paikalla istumista ja luoksetuloja. Oli paljon häiriötä ja Humua jännitti, mutta teki siihen nähden tositosi hyvin. Leikkiminen ei vaan oikein sujunut. Söi hyvin.

Tänään kokeiltiin ihan kotosalla eteiskäytävässä (eli ei kyllä kovin montaa metriä) taas noutoakin. Ensin muutama toisto ihan kapulan pitoa perusasennossa ja jättikehut ja vähän riehutusta. Ja sitten kokonainen liike. Apuna "odota" kun heitän kapulan: ei yritä varastaa, mutta lähtee innolla kun saa luvan. Ekalla kerralla teki kunniakierroksen olkkarissa, mutta toi kuitenkin sivulle. Tokalla kerralla jopa enemmän intoa, mutta ilman kunniakierrosta, tosi nätisti sivulle. Hieno! Ja etenkin kun nämä olivat 2. ja 3. kokonainen nouto ikinä. Palkaksi namia ja riehupainia, mikä oli Humusta ihan mahtavaa :)

No comments:

Post a Comment