Ensimmäiset agilityt HSKH:lla

Eilen alkoi agilityn harraste-jatkokurssi HSKH:lla. Päästiin sattumoisin parin tutun kanssa samaan ryhmään, mikä vähän lievensi jännitystä, etenkin kun kaikki ryhmäläiset vaikuttaa olevan valovuosia meitä edellä.

Ensimmäisellä tunnilla aiheena olisi ollut pakkovalssi, ja itsekin sitä kuivaharjoittelin, mutta Humun kanssa otettiin suosiolla vähän helpompaa alkuun ja annettiin agiliitäjien liitää. Humun kanssa katsottiin ensin neljän hypyn pätkällä irtoamista. Hypyt oli "ongenkoukun" muodossa, eli ensin koiraa ohjattiin lähellä, vasemmalla kaaressa kahden esteen yli ja sitten suoraan kahdelle viimeiselle. Ja Humuhan irtosi. Itse olin myöhässä, jännittynyt ja pihalla kuin lumiukko ja Humusta näki, että se vähän mietti mitä ihmettä meinaan, mutta arpoi sitten kuitenkin ihan oikein ja vauhdilla esteiden yli. Omat ohjaustaidot on kyllä ihan syvältä.

Loppuaika sitten yritettiin antaa vähän kuvaa siitä, mikä on osaamisen taso. Kouluttajalle oli jo käynyt selväksi, että ohjaajan taidot on olemattomat, joten katsottiin, miten koira menee yksittäisiä esteitä.

Näytettiin ensin meidän "osaaminen" kepeillä. Ei ehkä ihan loistettu. Tehtiin nyt verkoilla, ja niistä pompittiin pari kertaa yli ja pari kertaa karattiin etäpalkkana odottavan kouluttajan luo... ja pari kertaa mentiin sitten ihan nätisti vaan ne kepit ;) Ihan hyvin Humu kuitenkin kesti säätöä ja toistoa kun ei mennytkään ihan putkeen ja palautteena tuli, että "oho, uudestaan". Lopulta sitten saikin ihan superkehut kun vihdoin alkoi sujua. Ohjeeksi treenata verkoilla ja palkkapurkilla, koska ihmispalkka on liian iso juttu ja sille on liian helppo varastaa.

Sitten A. Innolla ylös, ja alastullessa hidasti pyynnöstä ja pysähtyi kontaktille namikädelle, jonka auliisti ojensin jo valmiiksi varmuudenvuoksi. Tähänkin namipurkki maahan, jota lähdetään pikkuhiljaa siirtämään eteenpäin, jotta saadaan hallittu juoksukontakti.

Lopuksi vielä keinu, jonka Humu jo kertaalleen suoritti ilman lupaa... otettiin sitten uusiksi ihan luvan kanssa. Meni tosi hyvin. Pysähtyi käskystä odottamaan keinun laskeutumista, ja käskyllä siitä kontaktille. Ihan superhyvä keinu ja koira ei ollut millään, vaikka ei olla juuri tehty keinua hidastamatta ja nyt oltiin vielä vieraalla keinulla.

Loppuun vielä putki ja pyöräytys parin esteen yli, TAAS olin ihan pihalla, jään ihan liikaa katsomaan, että tuleeko se koira sieltä vai ei. No toisella kerralla sitten jotenkuten. Ihan hävettää, kun on itse niin surkea. Hyvin tuo eläin korjaa omistajan mokia. Loppuun ihan hirmukehut - eihän tuo edes haikailluit reunalla matalan aidan takana odottavien kavereiden perään ollenkaan! Humulla oli selvästi superkivaa ja hepulointi pysyi ihan sallituissa rajoissa, mitä nyt vähän pusuja kouluttajalle ja muutama lyhyt kunniakierros lähinnä silloin, kun ohjaaja oli liian tumpelo. Ja sehän on vaan hyvä, että siitä osaa ottaa ilon irti ;)

Tokoon liittyen ihan lyhyt loppumuistiinpano, että jäävät alkaa toimia jo mukiinmenevästi. Nopeaa maahanmenoa pitää vaan muistaa treenata (muttei liikaa, kun alkaa tarjota sitä seisomiseenkin...). Tänään otettiin luoksetulo kokonaisena liikkeenä ja sujui erinomaisesti, perusasentokin oli suora, mutta ilman hepuliloikkaa tai ohijuoksua :) siihen näköjään toimii treenaamisen osalta "vähemmän on enemmän". Noutamisessa näyttää puolestaan taas siltä, että laipat houkuttaa. Muuten noutoliike on jo aika siisti, pitää vaan vahvistaa oikeaa tarttumiskohtaa.


No comments:

Post a Comment