Lahjaton kouluttaa koiraa

Tässä oli älyttömän pitkä teksti siitä, kuinka en jaksa dokumentoida Humun koulutusta ja kuinka se aiheuttaa junnaamista. Sitten selostin tähän joka hemmetin jutun mitä treenataan ja missä mennään. Ja sitten se teksti katosi. Nyt vähän harmittaa, eikä ole kovin runollinen olo.

Tiivistetysti:

- Se istuu. Usein ja mielellään. En uskalla lisätä kestoa tai liittää vihjettä, sillä Humu on ihan fiksaantunut istumiseen eikä kohta tarjoa mitään muuta jos treenataan tätä yhtään lisää tähän hätään.

- Se seisoo. Siis jos ehdin naksuttaa ennen kuin se istuu. Ehkä vähän ymmärtää, että seisominenkin voi tuottaa namia istumisen sijaan. Tylsä liike (mun mielestä), pitäisi treenata.



- Se seuraa. Siis pienen matkaa. Ja istuu kun pysähdytään ja ottaa kontaktia. Lähtee istumasta liikeelle, pitää kontaktin. Aloitellaan sivulletulon opettelua, nyt tulee vaan suoraan takaa. Ollaan vähän treenattu myös takaviistosta ja oikean jalan vierestä. Takaakiertoon tähdätään kun ei muuhun järki taivu. Kontaktia pitää vahvistaa.

- Se ei mene maahan. Odottelin, mutta olen surkea sheippaaja eikä toiminut. Ei hajuakaan mihin osiin se liike kannattaisi jakaa. Naksutin sen kylkimyyryyn. Luovutin. Houkuttelin oikeaan makuuasentoon ja naksutin ja palkkasin kun piti asennon ilman namikättä. Tuskin auttoi, mutta kaikkea pitää kokeilla.

- Se koskee nenällä kosketuskeppiin. Jos keppi on paikallaan ja tökkäys ei riitä, se ottaa sen suuhun. Jos keppi liikkuu, se seuraa sitä nenä kiinni pallossa (ja yrittää välillä ottaa sen suuhun).

- Se kuopii tassulla alustaa. Joskus läppää ihan rauhassa. Harjoitellaan nyt kahdella alustalla, vähentää haahuilua. Menee alustalle hyvin mutta hitaasti, vauhtia pitää saada paljon lisää.

- Se tulee luo. Jos ei ole parempaa puuhaa. Käskynä lässytys. Vihellyksen kanssa ollaan oltu laiskoja ja huonoja (=ei olla treenattu). Pitäisi liittää tähän lässytysluoksetuloon joku käsky, kun sentään toimii jotenkuten. Ja alkaa treenata "virallista" eteentuloa.

Seuraavaksi olisi kiva aloittaa tunnarin alkeet, mutta en ole hommannut hajuttomia kapuloita. Noutokapulat on jo, mutta haluan saada Humun ensin haistelemaan. Sillä on jo esineiden kantaminen niin vahva, ettei se itsessään ole ongelma. Tosin näissä nykyisissä on jo sen verta tekemistä, että uusien liikkeiden aloitus saa hetken odottaa.

No comments:

Post a Comment