Ohitustreeniä!

Löysin facebookista ryhmän "Koiraystävät", jossa ohitusten kanssa kamppailevat koiranomistajat sopivat yhteistreenejä ongelmia korjatakseen. Lähdettiin tänään Humun kanssa leikkiin mukaan ja nähtiin kaksi muuta koirakkoa Heurekan parkkipaikalla. Ja nyt on aivan MAHTAVA fiilis! Pelkkää onnistumista koko treenin läpensä. Humu ei haukkunut kertaakaan, ja hihnakaan ei tainnut kiristyä kuin ehkä kaksi kertaa, taitava Humu!

Lähdetään nyt ihan alusta liikkeelle, jotta saataisiin vanhat mokat paikkailtua. Eli nyt vastaehdollistetaan ja aina kun Humu näkee koiran, se saa nakkia naamaan ja naaman täydeltä. Ei vaadita katsekontakteja eikä mitään muutakaan, nyt ainoa vaatimus on se, että Humu syö. Sekin tuntuu olevan lenkkipoluilla vaikeaa, mutta ainakin näissä treeneissä homma toimi kuin unelma.

Aloitin syöttämällä Humua jo autossa ovi auki. Syötin sitä niin kauan, kunnes se oli selvästi vähän rauhoittunut ja pyysi kontaktilla namia koirien tuijottelun sijaan. Tämän jälkeen koirat eivät olleet niin in edes autosta ulos tullessa, mutta jäätiin silti vielä hetkeksi paikoilleen katselemaan muita koiria - ja namia taas naamaan, sitä nopeammalla tahdilla, mitä jännittyneemmältä Humu vaikutti.

Aika nopeasti Humun huomio siirtyi koirista namien pyytämiseen ja päästiin liikkeelle. Kuljettiin montamonta kertaa toisten koirien ohi nätisti kontaktissa. Jos jossain toisaalla joku yltyi haukkumaan ängin Humulle entistä kovemmalla tahdilla namia suuhun, eikä se jäänytkään miettimään yhtäkään tilannetta. Kerran se yritti vetää toista koiraa kohti silloin kun seisoskeltiin paikoillaan "tauolla" - ja vaikka toinen koira rähähti vähän, Humu ei sanonut mitään, vaan päätti jatkaa namien syömistä ja jättää koiran sittenkin omaan arvoonsa.

Lenkeillä on tietenkin mahdotonta valmistautua näin hyvin, mutta tärkeintä on, että nyt saadaan superonnistumisia. Lenkkipolun varteenkin voitaisiin parkkeerata jonnekin vähän syrjään ruuhka-aikana, ja vaan katsella koiria ja syödä - ehkä tällaista mallikäytöstä sitten joskus saataisiin aikaan myös normaaleilla lenkeillä...

No comments:

Post a Comment