Rakas päiväkirja, viime viikolla...

Tänään piti taas olla treenit Visiolla, mutta löydettiinkin itsemme erään toisen treeniläisen kanssa Visiolta keskenämme. Kouluttaja oli kipeä ja oli kuulema ilmoittanut kaikille - varmaan savumerkeillä. Viime viikolla vielä vähän tuntui, että olen liian ankara kun en arvosta kouluttajan organisointitaitoja, mutta taisin kuitenkin olla ihan oikeilla jäljillä.... Toisaalta onni onnettomuudessa oli se, että paikalla oli yksi toinenkin koira. Tehtiin sitten ohitustreenejä parkkiksella parikymmentä minuuttia + teetin Humpalla myös yhden minin paikkamakuun. Meni juuri niinkuin pitikin vaikka Humpalla ei ollut mitään erityisen kiihkeää intoa tehdä mun kanssa hommia, suoritti kuitenkin virkamiesmäisesti kontaktissa kävelyä. Ja oikeastaan hyvä vaan, että ohitustreeneissä ollaan rauhassa, sehän se tavoitekin on. Jatketaan sitä "oikeaa" treeniä ja lelupalkkausta koiraseurassa sitten, kun edes alkeellisemmat jutut sujuu koirahäiriössä ilman hulluja kierroksia.

Jaksoin viime viikollakin pitää jotenkuten kirjaa tekemisistä. Tosin itse treenaaminen painottui lähes kokonaan ohituksiin (en jaksanut ilmeisesti treenata mitään, kun olisi pitänyt sitten kirjata se ylöskin?), koirien lähellä syömiseen ja kontaktiin. Ihan liian vaikeaa nimittäin keskittyä samaan aikaan sekä liikkeisiin, että rauhallisuuteen ja arjen hallintaan - en vaan osaa jakautua kahteen hommaan kerralla. Katsoo nyt jos tällä viikolla saisi taas vähän enemmän temppuiltuakin, vaikka jatketaankin tuota koirien lähellä syömistä ja ohituksien tehotreeniä edelleen.

Maanantai:
  • Paikkamakuuta ennen metsäänmenoa: ennakoi istumaannousua vierellepalatessa. Täytyy vahvistaa maassa pysymistä ja palkata sivulta enemmän.
  • Tarjosi tosi hyvin kontaktia lenkillä, mutta myös sekoili; täytyy olla tarkkana, ettei hihnassa syöksymällä yltä mihinkään keppiin/käpyyn tms...
  • Treenit visiolla
  • Kotona kontaktia tennispallon kanssa: pomppua ja heittoja.
  • Illalla namitin koirien näkemisestä. Toisessa välimatka oli liian pieni, ja koska pimeällä Humusta tulee mörköilevä, se kieltäytyi syömästä, haukkui ja jopa vähän murisi koirille :( Saatiin onneksi perään onnistuminen etäämpää, jossa Humu söi koko ajan kun koira oli näkyvissä. 
Humu myös pestiin ensimmäistä kertaa ihan shampoolla viime viikolla... kuvassa Humun oma kuivausoperaatio menossa.
Tiistai:
  • Ohitustreeniä Heurekan parkkiksella, sujui LOISTAVASTI! Nyt vaan jatketaan ahkeraa koirista palkkaamista. 
Keskiviikko:
  • Kontakista palkkausta lenkillä, arkiseuruuta, maahanmenolla metsään (palkkausta sivulta, ettei ennakoisi istumaannousua), luoksetuloa ym. pientä
  • Koira tuli yllättäen kulman takaa ja alkoi haukkua - Humu kiristi hihnan, EI HAUKKUNUT ja tuli takaisinpäin kutsumalla. Syötin paikoillaan tien vieressä kunnes koira meni ohi, Humu oli hiljaa ja söi
  • Sisällä kontaktia lelujen vingutus ja heittelyhäiriöllä. Pahin häiriö on kyllä edelleen namikäden liike, sitä treenattava lisää.
  • Käden kosketusta. Vahvistetiheys laski alkuun liikaa kun vaadin nenän pitämistä kädessä ja Humppa alkoi piipata. Palattiin askel taaksepäin ja sitten taas takaisin. Kyllä se siitä.
Torstai:
  • Taas peruskauraa eli kontakista palkkausta, arkiseuruuta molemmin puolin, "paikkamakuulla" metsään (palkkausta edestä ja sivulta), luoksetuloja (note to self: "tykö"-luoksetulon palkaksi ei kelpaa nami, Humu on näköjään oppinut odottamaan siitä aina palkaksi leikkiä..)
  • Käytiin lappalaiskoiratreeneissä syömässä laidalla namia. Humu oli jännittynyt, eikä rauhoittunut yhtään niin hyvin kuin tiistaina, mutta toisaalta koiria ja haukkuakin oli enemmän ;) Humu pystyi kuitenkin syömään lähes koko ajan eikä haukkunut hirveästi.
  • Lenkillä sekä haukkumista, että katsomista ja syömistä. Vähän huonosti tarjosi kontaktia illalla.
Tavallaanhan se noutaa jo..
Perjantai:
  • Haukkui yhdelle koiralle, mutta mentiin nurkan taakse rauhoittumaan ja palattiin syömään ja katselemaan. Myöhemmin törmättiin samaan koiraan, ei haukkua, vaan Humu katsoi pari kertaa (+söi) ja lähti sitten kontaktissa mukaa
  • Parkkikselta rottis meni yllättäen ihan läheltä ohi, Humu ehti haukkua. Katseli kuitenkin koiraa myös hiljaa kun namit oli saatu esiin, ja toisen koiran näkeminen kauempana sai Humun hakemaan kontaktia!
  • Koirapuistossa vähän kontaktia ja pari "luoksetuloa" (lähti kyllä viivana takaisin koirien luo, mutta tuli kumminkin)
Lauantai:
  • Kapulan pitoa, taas piti ensin vähän innostaa, että kapulan pito kiinnosti. Mutta sitten Humu piti kapulaa pari kertaa edessä istuen ja pari kertaa sivulla istuen! Aika on edelleen tosi lyhyt, pikkuhiljaa..
  • Pari toistoa I-M, I-S ja S-M. I-M on ihan jees, seisominen on edelleen se murheenksyyni, mutta sujui kuitenkin yllättävän hyvin. Seisomisen yhteydessä ei saa itse auttaa liikaa.
  • Lenkillä "ohitettiin" kolme koiraa syöden paikoillaan namia. Etäisyys oli lyhyt, mutta Humu keskittyi syömiseen. Yhdelle haukkumisen aloittaneelle koiralle Humu haukkui kerran, ja sen jälkeen muutaman kerran seuraavalle ennen kuin ehdin namittaa. Kolmannen kohdalla oli ihan hiljaa. Lisäksi vielä ihan oikeasti ohitettiin yksi, joka puolestaan oli pysähdyksissä. Koiran kohdalla Humu yritti vetää koiran suuntaan ja koira haukahti, mutta Humu oli hiljaa ja jatkoi matkaa.
  • Käytiin leikkimässä ja "treenamassa" kentällä. Pari viereentuloa, toimi aika huonosti :( autan Humua ihan liikaa mutta ilman apua Humu varmaan jäisi tosi vinoon - eli ihan pielessä koko homma. Ihan pikkupätkä seuraamista, ok. Pari vauhdikasta luoksetuloa ja pari hyppyä, edelleen alusta apuna - ekalla kerralla vihjeen jälkeen pitkä viive, mutta hyppäsi, jäi seisomaan esteen taakse, vapautin viereltä seisomasta. Toisella kerralla ei viivettä, jäi seisomaan ja vapautin perusasennosta. Eli reipasta namitusta ja alustaa lukuunottamatta vähän niinkuin oikea hyppyliike... hee...
  • Lopuksi vielä kolme juoksua putken läpi - Humppa oli innoissaan!
Sunnuntai:
  • Mökillä, joten "treenattiin" lähinnä metsässä ja lelujen perässä juoksua, jonka yhteydessä luopumista, istumista, maahanmeno
  • Kuuli/haistoi koiran metsässä lähellä, lähti pienen matkan kohti, mutta tuli kutsusta pois. Huh, onneksi oli kuulolla, positiivinen yllätys!

No comments:

Post a Comment