Viime viikko pähkinänkuoressa

Ajattelin yrittää olla järjestelmällisempi. Viime viikolla onnistuinkin kirjaamaan kotitreenailut ja ohitusonnistumiset ja -katastrofit ylös.

Maanantai (24.9.2012):
  •  Ohjatut treenit Visiolla. Kotona ei ihmeellistä.
 Tiistai:
  • Yksi aivan penkin alle mennyt lenkki, jossa Humu nosti kierrokset kattoon, haukkui koirille ja muuten vaan, yritti vetää ja kiskoa, eikä rauhoittunut millään. Iltalenkillä sitten kulki kontaktissa melkein koko lenkin...ööh? Analyysi: liian äkkiä lenkin alkuun kiihdyttävä koirakohtaaminen, enkä onnistunut palauttamaan Humua kiitoradalta - pääsi myös pellolla palkkaamaan itseään syöksähtelystä heinätupoilla. Lenkin alussa panostettava rauhallisuuteen ja palautettava Humu äkkiä esim. helppojen tehtävien avulla jos kierrokset nousee.
  • Maahanmenoja ja vierelletuloja muutama kpl innostuneessa mielentilassa. Riekkupalkka. Yksi ihan-oikeasti-nopea maahanmeno, jee!
Keskiviikko:
  • Keskityttiin vaan hihnakävelyyn ja kontaktiin. Ohituksissa meni taas kuppi nurin, kun ei päästy tekemään tarpeeksi etäältä, mutta palautui onneksi ja toisin kuin eilen, saatiin myös puolijärjellistä käytöstä aikaan.
Torstai:
  • Pari vierelletuloa, vähän seuraamista ja pari täyskäännöstä oikeaan. Vähän jätti käännöksissä, olisi pitänyt valmistella paremmin tai tehdä vaan 90-asteen käännöksiä paremmin ajoitetulla palkalla... Kaikenkaikkiaan kuitenkin ihan ok, ainakin koiran osalta.
  • Kapulan pitoa. Alkuun vähän nihkeää, lopulta tajusi taas idean ja piti kapulaa irrotuslupaan asti (siis pari sekuntia) muutaman toiston verran. Jättikehut!
  • Muutama vaihto I-S: seisomisen käsiavun häivyttämisen kanssa pitää tehdä töitä, töitä ja töitä. Vai pitäisikö vaan ottaa naksu käteen ja aloittaa alusta ja tällä kertaa vähän loogisemmin...? Tossa vois olla meidän näyttelyseisonta. Äh.
  • Iltalenkillä vähän "arkiseuraamisen" vihjeiden erottelutreeniä. Oikeaa pitäisi vahvistaa, vasemmalle hakeutuu vihjeestä ihan ok.
Perjantai:
  • Nyt taas vähentänyt hihnan päässä "ihan kohta vetäen" haahuilua, otti ok kontaktia. Yksi oikeasti onnistunut koirakohtaus, Humu lähti hienosti mukaan "mennään"-käskyllä ja pääsin palkkaamaan kontaktista.
  • Kaksi toistoa kosketusalustaa siten, että vierelletulon palkkana sai lähteä alustalle ja alustalle menosta palkkana vetoleikki. Yritti ennakoida toisella kertaa, mutta korjasi hyvin, irtosi alustalle ja alustalta. Hieno ja innokas! Tuli hyvin viereenkin, oli sopivasti täpinöissä.
  • Ihan muutaman toiston mittainen hepulileikki, jossa väleissä maahan, istu tai seiso. Teki hyvin.
  • Lyhyt paikkamakuu ennen vapautusta ovesta ulos ja metsään, metsässä leikkipalkkaa luoksetuloista (ei hepuloinut! siis luoksetuloissa, muuten kyllä..;)
  • Illalla vierelletuloja, seuraamisen pysähdyksiä ja liikkeellelähtöjä. Ei jostain syystä tajunnut alkuun istua pysähdyksissä ja tuli jopa pari kertaa vierelle jääden seisomaan - ja päivällä kun meni kivasti... Otin lelupalkan käyttöön, korjasi onneksi heti istumisongelman ja vierelletulokin alkoi sujua. Palkkaneuvotteluja siis ilmeisesti...
Lauantai:
  • Pari ok koirakohtaamista, yksi katastrofi, jota ei päässyt pakoon.
  • Pari kurrea. 
  • Käytiin treenikentällä tekemässä pari lyhyttä (ja suht lyhyen etäisyyden) paikkamakuuta, viereentuloja ja seuraamista, sekä yksi hyppy ja pari luoksetuloa. Lisäksi tietenkin leikittiin. Paikkamakuissa katseli naapurikentillä haukkuvien koirien suuntaan, ei noussut. Teki pari viereentuloa tosi hyvin, mutta kiihtyi lelupalkasta ja päätyi komentamaan haukkumalla... näitä pitää näköjään tehdä maks. 2 toistoa kerralla. Seuraamista teki hyvin, otettiin muutamia pysähdyksiä ja liikkeellelähtöjä ja parit käännökset molempiin suuntiin. Hypyssä laitoin kosketusalustan toiselle puolelle. Hyppäsi vihjeestä ja jäi seisomaan esteen taakse, ei leikkinyt alustalla!
Sunnuntai:
  • Tehtiin sisällä kontaktia  tennispallohäiriöllä - sujui hyvin (yhdellä pompulla)
  • Käsitökkäykseen kestoa, jotta nenä alkaisi pysyä kädessä kiinni: nyt päästiin pariin sekuntiin pelkän tökkäyksen sijaan.
  • Kurrea muutama, saatiin hetki tasapainottelua aikaan :)
  • Iltalenkillä Humu kävi alkuun aika kierroksilla. Naksuttelin kontaktista ja välttelin koirakohtaamisia, sillä usko ei riittänyt edes osittaiseen onnistumiseen. Pari koiraa Humu näki (helpohkoissa tilanteissa) ilman suurempaa hullunmyllyä, taisi haukahtaa pari kertaa, mutta otti myös kontaktia koirista huolimatta. Pari pientä hepulia Humu kehitti silti ilman koiriakin...
  • Metsässä juoksemisen jälkeen pöllöenergia väheni ja Humu piti hyvin kontaktia. Lisäsin häiriöksi erilaista käsien heiluttelua, hypähtelyä, sivuttain kävelyä, jalkojen laahausta, laukka-askelia ja kyykyssä kävelyä. Mikään muu ei pahemmin häirinnyt paitsi palkkauskäden sormien vatkaus Humun pään takana. Alkuun Humu ei millään voinut pitää katsetta silmissä kun se oli varma, että nami heiluu korvan takana.

2 comments:

  1. Voi että minä ihailen ihmisiä jotka jaksaa panostaa ja analysoida. Me vaan... noh, ollaan ja tehdään. :D Hyvä jos muistaa millä viikolla tapahtui mitäkin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heh, jos en olisi alkanut bloggaamaan, en varmaan jaksaisi kirjata ylös mitään - ja nytkin tää taitaa olla ensimmäinen viikko niin, että jaksoin joka päivä kirjoittaa mitä on tehty :D mutta koitan kyllä tehdä näin jatkossakin, koska ilman tätä jään vaan hinkkaamaan samoja juttuja, enkä muista miettiä, mitä oikeasti pitäisi treenata tai voisi jo vaikeuttaa... mä luulen, että joillain vaan on parempi "tuntuma" ja ne osaa edetä vaikkei aina niin analysoisikaan :)

      Delete