Huimaa kehitystä

Pari päivää on vierähtänyt tuota otusta ihmetellessä. Se on kyllä miljoona kertaa tasapainoisempi kahdeksanviikkoinen kuin mitä olisin odottanut mutta eipä ole kotona koskaan toista pentua pyörinyt, eli vertailukohtaa ei löydy. Kiirettä on pitänyt, kun ollaan autoiltu, käyty leikkimässä tuttujen koirien kanssa ja jopa ihmetelty hevosia ja tallielämää (ja syöty hevonkakkaa... eihän sen estäminen sitten onnistunut, tietenkään). Ollaan myös kyläilty kavereiden luona ja täällä kotona pentu on nähnyt jo liudan uusia naamoja. Tänään onkin tarkoitus ottaa vähän rauhallisemmin, ettei mene ylikuormituksen puolelle. Humu on kuitenkin tähän asti pystynyt nukkumaan ja rauhoittumaan missä vaan ja kenen seurassa tahansa ja kaikki uudet tilanteet on otettu vastaan hieman kummastuneella olankohautuksella ja jatkettu matkaa.


Menoa ja meininkiä on siis riittänyt ja vaikka Humu osaa ottaa todella lungisti, niin varmasti viime päivät ovat olleet stressaavia. Humulla on komea pentupömppis eli nirso sen ei pitäisi olla. Kuitenkaan se ei ole meillä osoittanut mitään merkittävää ahneutta ja on syönyt vähemmän kuin olisin toivonut. Toisaalta, tässäkään kohtaa vertailukappaletta ei löydy ja ensikertalaisena on vaikea arvioida kuinka paljon on pienelle pennulle riittävästi. Silti en tietenkään halua, että pentu ei malta syödä tarpeeksi liian innokkaan sosiaalistamisen takia...lepopäiviäkin tarvitaan.

Ehdollistaminen naksuttimeen on aloitettu, mutta keskittymiskyky ja se todellinen ahneus (ja kouluttajan taidot...) on vielä tässä vaiheessa nolla, joten varsinaista taitojen opettelua tehdään vielä muilla keinoin. Humu on itseasiassa todella perso kehuille ja rapsutuksille ja niiden voimalla kulkee hienosti mukana ulkona ja on jo alkanut hoksaamaan, että vessakin sijaitsee siellä.

Humu vaikuttaa varsin pikkuvanhalta tyypiltä. Jalka on jo noussut kerran ja tänään peti sai osakseen hieman "aikuisten koirien rakkautta". Ja vaikka muuten otetaan lungisti niin yö on hiiiiirveän pitkä ja tylsä juttu, jolloin ihmiset vaan nukkuu. Silloin pitää viihdyttää itse itseään esimerkiksi maistelemalla seinää. Murrosikää odotellessa...


No comments:

Post a Comment