Syödään tokokouluttaja

No ei asiat nyt ehkä ihan niin huonosti ole. Mutta maanantaina aloitettiin kuitenkin aloittelijoiden tokokurssilla, jossa kaikki muut koirat olivat jo käyttäytymään oppineita aikuisia. Eihän sellainen käy päinsä, käyttäytyminen nimittäin. Onneksi Humu tajusi, että tokokentälle pitää pelmahtaa hihnassa joka suuntaan kiskoen ja huutaen, maaninen ilme naamalla. Oppivat mokovat keski-ikäiset koiranjuntturatkin jotain nuoruuden innosta, nih.

Jotenkin se huuto kuitenkin loppui kohtuullisen nopeasti tilanteen huomioiden ja pääsin palkkaamaan kontaktista. Humu jopa odotteli välillä hiljaa kentän reunalla! Välillä se tylsistyi tai bongasi naapurikentältä jotain kivaa, mutta yllättävän pitkiä pätkiä se jaksoi ihan vaan istuskella laidalla yksinään, kun ihmiset kokoontui keskelle kuuntelemaan teoriaa. Kävin palkkailemassa silloin kun oli hiljaista.

Ensin harjoiteltiin luoksepäästävyyttä. Humu istui nätisti kun kouluttaja kävi kättelemässä ja vähän taputtamassa (syötin jatkuvalla syötöllä namia silloin kun kouluttaja rapsutti). Ja sitten kävi paha moka. Annoin Humun kouluttajalle ja lähdin itse kättelemään muita. En tiedä mitä tapahtui (olin selin), mutta ilmeisesti Humu hullaantui vieraalta ihmiseltä saamastaan huomiosta ja kun palasin takaisin, kouluttaja istui maassa (!!!) ja pentu hyppi ympärillä. Ilmeisesti kouluttaja oli yrittänyt rauhoittaa riehuvan pennun selälleen, ei ollut onnistunut, ja oli luovuttanut (!!!). Tyyppiä ymmärrettävästi vitutti. Kommentoi, ettei ollut "viitsinyt tehdä niinkuin omalle koiralle olisi tehnyt" (pitääkö tää tulkita niin, että omille koirilleen se antaa vastaavassa tilanteessa turpaan, vai niin, että se vaan halusi selitellä miksi homma sujui noin surkeasti) ja "ette ole tainnut tätä kauheasti käsitellä". Kerroin, että ihan normaaleja hoitotoimenpiteitä on tehty ilman ongelmia, mutta vieraiden kanssa käytös on hirviömäistä. Hieno alku kurssille. Ja olihan se tosi noloa (siis minulle, mutta kouluttajan reaktioista päätellen vähän nolostutti sielläkin suunnassa), vaikka naljailun jälkeen en ollut enää niin myötätuntoinen - ja Humun koulutuksen kannalta "oppimiskokemus" vieraiden kanssa käyttäytymisestä oli kyllä surkea. Sääli, että sitä pentua piti palkita menemällä sinne maantasalle painimaan ja sitten vielä piti luovuttaa, kun rauhoittuminen ei käynyt päinsä. Harmi juttu.

Harjoiteltiin vielä kaakeleilla alustan kosketusta, joka sujui oikein kivasti, ja perusasentoon kierähtämistä taas houkutellen (tein välissä lyhyitä seuraamispätkiä). Lisäksi viimeiseksi tehtiin kontaktiharjoituksia, joihin keskittyminen ei enää ihan riittänyt (täytyy tehdä niitä enemmän kotona).

Humun käytöksestä MINUN kanssani jäi oikein hyvä maku suuhun, sillä alkuhuudon jälkeen se teki hyvin töitä, ja käytös reunallakin oli parempaa kuin odotin, vaikka välillä haukuttiinkin. Käytös kouluttajan kanssa oli ala-arvoista, mutta koska en nähnyt tilannetta, on paha sanoa mikä tarkalleen meni pieleen. Täytyy värvätä kavereita, jotka osaavat käyttäytyä, vähän pitelemään Humua välillä.

No comments:

Post a Comment