Perusvalmiuskurssi meni sitten siinä

Nyt on perusvalmiuskurssi ohi. Oli kyllä hyvä kurssi tähän väliin, ja kouluttajasta oli paljon apua allekirjoittaneelle. Niinkään apua ei tullut tai tarvittu "temppujen" opetukseen (oltiin aloitettu kaikkien opetus jo kotona ennen kuin asioita käsiteltiin kurssilla), mutta koirahäiriön siedon ja oman meditointikyvyn kehittäminen haastavissa tilanteissa tuli tarpeeseen. Kurssin kouluttajalla riitti ymmärrystä sekä poropeukalo-omistajaa että peukalotonta poroa kohtaan ja epätoivon hetkellä pystyi keskustelemaan ja etsimään yhdessä ratkaisuja.

Tänään aloitettiin ringissä seuraamisella. Meni tosi hyvin. Tosin imuttamalla mentiin, eli enemmän tai vähemmän jatkuvasti namia suussa tai naminyrkki Humun naaman edessä. Kuitenkin, kun ottaa huomioon meidän ohituksien ym. tason, oon tosi tyytyväinen, Humu nimittäin ainoastaan kerran katsoi toista koiraa, muuten seurasi kuin paarma. Ja muiden kiertäessä meitä peppu pysyi maassa kuin tatti.

Vähän haukuttiin välillä, osittain komennettiin lisää tekemistä, pari kertaa selvästi koirille. Tositosi monta kertaa "luopui koirasta" käskyllä. Testasin myös käteen tökkäystä korvaavana toimintona silloin kun Humu alkoi herpaantua esim. kouluttajaa kuunnellessä. Sekin tuntui lisäävän Humun keskittymiskykyä ja suuntaavan tarmoa oikeaan suuntaan.

Sitten otettiin ruudun alkeita. Koska Humu on aivan hulluna kosketusalustaan, homma tuntui ihan "helpolta". Humu nimittäin juoksi ruutuun alustalle kuin hullu puurolle. Mutta sitten taas: miten sen saisi siltä ihanalta alustalta pois? :D Se alusta on jotain niiiiiin parasta, ihan sama vaikka yritän heilutella turkislelua palkaksi, Humu haluaa leikkiä alustan kanssa... Saatiin yksi tosi hyvä alustalle meno, jota seurasi myös hyvä poistuminen, muuten Humu pysyi alustan luona ja öööh, leikki sillä. Krhm. Treeni jatkukoon. Mutta intoa on ainakin ihan sikana! Ja se on hienoa! Pitää kyllä ruveta pyytämään jotain käytöstä myös heti alustalle ryntäämisen jälkeen, jotta tuo alustalla palloilu ei jäisi liikaa päälle. Tosin sen pitäisi olla jotain tosi palkitsevaa tekemistä näin alkuun, eli ehkä pitääkin alkaa palkkaamaan kosketusalustalle menoa toiselle kosketusalustalle juoksemisella. Vähän niinkuin vaihtarileikkiä, mutta kosketusalustoilla... samallahan voisi aika helposti opettaa suunnatkin. Ei ehkä (?) yhtään pöllömpi idea, täytyy kokeilla.

Muiden tehdessä ruutua höntsättiin omiamme. Vähän kaukojen alkeita (juu ei ole takatassut paikoillaan...), vierelletuloa ja vähän seuraamista ja yleistä "mun kanssa on kivaa!" hömpöttelyä ja leikkiä. Kaukoista (jotka ei ole vielä millään tasolla "kaukoja" vaan hyvin "lähiä") täytyy kyllä sanoa, että I-M on kyllä aika hyvä. Maahanmeno ei ole todellakaan mikään syöksyminen, mutta tässä ne takatassut on pätevästi paikoillaan vaihdossa molempiin suuntiin ja istumaannousu on aika nopsa jo. I-S on epävarma ja ne tassut vaeltelee molemmissa vaihdoissa, mutta saatiin kyllä ihan kivojakin vaihtoja pari. S-M-vaihtoa Humu ei käytännössä osaa vielä kumpaankaan suuntaan, eikä sitä tänään edes yritetty.

Sitten otettiin kerran hyppy namialustalla (meni ihan hyvin) ja sitten lopuksi leikkimielinen "kisa", jossa oli lyhyt seuraamiskaavio, yksi jättö ja hyppy. Koska tämä tehtiin ihan lopussa, mentiin taas välillä lähes imuttamalla, jotta Humu oikeasti keskittyisi. Humu kuitenkin otti kontaktia ihan silmiinkin namikäden sijaan, eli ei nyt ihan kirsu nyrkissä menty. Alun perusasennossa Humu olisi taas halunnut haistella startin "peppupaikan", mutta kun siitä selvittiin, meni ihan kivasti. Hyvä pysähdys ja liikkeellelähtö. Käsiavulla maahanjättö, Humu pysyi hyvin, nousi hyvin istumaan kun palasin vierelle ja hypylle se lähti kivasti MUTTA koska hyppy oli vielä tosi matala, niin Humu ei lopulta hypännyt takajaloilla sen yli vaan veti palkan alustalta jo siinä vaiheessa, kun vasta etutassut oli yli... että eipä se nyt ihan ollut kymppi ja papukaijamerkki, mutta hauska "temppurata" yhtä kaikki.

Kentältä lähdettiin seuraamalla ja ilman haukkumista, jes! :) ja illalla saatiin pissalenkillä nättiä (ja hiljaista) kontaktia aikaiseksi, vaikka Humu näki pari koiraa. Varjostettiin toista treenimielessä siten, että seuruutin Humua. Hienosti meni. Kyllä se tästä!

Vielä ei olla saatu tietoa, päästiinkö talven treeniryhmään vai ei. Saa nähdä. Visiolle meillä on kuitenkin jo varattuna viiden kerran "käytöskoulu", jossa keskitytään kontaktiin, hihnakäytökseen, ohituksiin ja luoksetuloon. Oli Groupon-tarjouksessa, ja koska olen kuullut Visiosta paljon hyvää, niin oli pakko ostaa. Ja noitahan ei voi koskaan treenata liikaa, ainakaan me ei olla niissä vielä mitään mestareita...edes oman korttelin mittapuulla ;)




No comments:

Post a Comment