Visiolla käytöskoulussa

Groupon-tarjouksessa oli Vision käytöskoulu alle kolmella kympillä, joten olihan se pakko ostaa. Tänään oli ensimmäinen kerta. Vision kurssi on jaettu niin, että puoli tuntia treenataan oman koiran kanssa ja puoli tuntia koira odottaa autossa ja itse saa katsoa kun muut treenaa. Sopii meille erinomaisesti kun Humun pinna ei vielä veny tuntiin asti.

Tänään aiheena oli kontakti, jota treenattiin paikoillaan ja liikkeessä. Treenipaikkana oli parkkipaikka. Humu ei oikeastaan juuri haukkunut muille koirille, vaan haki hyvin kontaktia. Meni siis oikeastaan oikein kivasti, vaikka muut koirat käyttäytyi huonommin kuin meidän Humpesteri. Kerrankin niin päin! Lopussa tuli enemmän ääntä kun tuli ilmeisesti taas keskittymisen raja vastaan - selvästi se sopiva aika on siis tällä hetkellä maks. 20min. Autossa Humu odotti rauhassa, vaikka muut koirat treenasi ulkopuolella.

Treenin jälkeen tehtiin vielä pieni pyrähdys kotosalla, eikä sujunut yhtään niin hyvin. Mutta toisaalta, se väsy tuskin oli ehtinyt vielä mihinkään hävitä. Haukuttiin siis taas koirille, mutta ajoittain Humu haki koirien läsnäollessa hyvin kontaktia. Kerran se myös haukkui pitäen kontaktia ja hihnan löysänä - onko se oppinut komentamaan namia kun koira on näköpiirissä vai mitä ihmettä? Jossain on nyt menty taas pieleen, mutta parempi tuokin kuin hihnan päässä huutaminen. Ja uurastus jatkukoon...

Eilen käytiin morjenstamassa Humun velipoikaa Havua ensimmäistä kertaa. Pojat on suunnilleen samankokoisia, mutta Humu on sen kriittisen "hieman" suurempi joka suunnassa ja näytti isolta veljeenkin verrattuna. Painoakin Humulla on jo 18kg, eli taitaa siitä aika suuri tullakin. Edelleen kylkiluut on pinnassa, eli lihavaksi ei voi pentua syyttää. Etenkin takapään lihakset näyttää kyllä kasvaneen, perä ei ole mikään pennun luikkutakamus enää. Tai sitten Humulla on päärynävartalo ja rasva kertyy kankkuun ;)


No comments:

Post a Comment