Ensimmäistä kertaa pentukurssilla

Tänään käytiin ensimmäisellä pentukurssin tunnilla Heiluvassa Hännässä. Kurssille ei ollutkaan ilmoittautunut meidän lisäksi kuin yksi pentu, joten saadaan lähes yksityisopetusta. Yhdessäkin pennussa tuntui olevan Humulle häiriötä ihan yllin kyllin, eli ehkä hyvä näin. Myös se, että saadaan henkilökohtaisempaa opetusta on meille tosi hyvä, sillä monia kurssin asioita ollaan jo opiskeltu kotona. Tänään treenattiin kontaktia, hihnakävelyä ja luopumista. Itse tehtävät eivät kuitenkaan olleet se suurin haaste, vaan tauot, jolloin Humu olisi halunnut päästä moikkaamaan toista pentua ja purki turhautumisensa kimeällä haukulla kun hihna estikin vapaan seurustelun. Loppua kohti tauotkin kuitenkin sujui rauhallisemmin ja keskittymiskyky parani.

Kontaktiharjoituksessa Humu otti ja piti hyvin kontaktia jos vain itse tajusin palkata tarpeeksi usein (muttei liian usein, sillä homma on jo Humulle tuttua). Kotona harjoittelun seurauksena se tarjosi myös istumista tai maahanmenoa ja tapitti sitten silmiin valitsemassaan asennossa.

Hihnakävelyä ei olla kotosalla juurikaan harjoiteltu, sillä pääosin ulkoillessa käytetään 10m liinaa. Humu kuitenkin tajusi alkuhölmöilyn jälkeen nopeasti idean, ja tarjosikin lopulta ihan seuraamista, kun siitä on tottunut palkkaa saamaan... kotonakin täytyy nyt vahvistaa lähempänä kulkemista edes pätkissä, ettei koko ajan koira huitele kymmenen metrin säteellä minne huvittaa. Onneksi Humu pysyy usein kohtuullisen lähellä muutenkin, mutta liinassa on kuitenkin mahdollista mm. spurttailla ja mennä syvään pusikkoon haistelemaan ja tarpeilleen - näistä vapauksista luopumista on ehkä syytä harjoitella ja harkita lupasanan liittämistä suurempaan vapauteen.

Luopumisessa ei olla vielä ihan sillä tasolla, että voitaisiin ohittaa maassa olevia leluja ihan tuosta noin vaan. Ollaan harjoiteltu lähinnä irrottamista ja luvan odottamista ennen syöksymistä leluun kiinni, ja sen kyllä huomasi. Treenattiin siis pentukoulussa lähinnä siten, kuin ollaan kotonakin tehty, mutta saatiin vähän kannustusta vaikeuttaa hommaa. Iltalenkillä harjoiteltiinkin sitten myös maassa olevan lelun ohittamista. Muutenkin pitäisi nyt ottaa kova linja siinä, ettei esineitä oteta ilman lupaa - nythän ollaan päinvastoin vahvistettu esineiden kantamista ja suuhun ottamista. Pitäisi siis vähän kuroa siimaa takaisinpäin, ruveta treenata ihan oikeilla noutoesineillä ja luvanvaraistaa muut.

Kotona treenattiin vielä hieman myös lelun tuomista ja ihmisten tervehtimistä (pari koekaniinia tuli kylään). Päivä on siis ollut aivojumpan täyteinen, ja sen huomaa: Humu retkottaa reporankana ja veikkaan, ettei se herää ennen meitä.


Otettiin tänään vielä ihan seisomiskuva sekä punnittiin ja mitattiin pikkumies. Nyt 15-viikkoisena painoa on meidän vaa'an mukaan 11,2kg ja korkeutta (hyvin epämääräisellä mittauksella) noin 43cm.


No comments:

Post a Comment